10 000 skäl att åka Dundret Runt!

Dundret Runt 2013

Dundret Runt firar 50-års jubileum och det dukas upp till riktig skidfest.

Segraren i herr- och damklassen belönas med 10 000 kronor, dessutom införs bergs- och spurtpriser!

-Vi vet att många långloppsåkare efterlyser bra tävlingar i april och rejäla prispengar hoppas vi ska vara en morot för att locka fler elitåkare till Dundret Runt, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

 

Dundret Runt är sveriges äldsta ”håll i form lopp” har sedan två år tillbaka en tävlingsklass som är seedningsgrundande för Vasaloppet.

Till jubileumstävlingen går tidningen Norrländska Socialdemokraten, NSD, som varit med sedan starten för 50 år sedan, in som huvudsponsor för tävlingsloppet över fem mil som nu ska köras under namnet NSD Classic.

Förutom 10 000 kronor i segerpremier i herr- och damklassen införs också bergs- och spurtpriser, den som vågar ge sig på att dra från start till mål kan räkna med att tjäna en rejäl slant!

-Det är mycket glädjande att NSD vill fördjupa samarbetet för att vidareutveckla Dundret Runt som arrangemang. Vi ser stor potential i tävlingsloppet, april är en fantastisk skidmånad på våra breddgrader och det är samtidigt väldigt glest i tävlingskalendern, säger Stefan Nieminen.

Alla de som väljer att åka i motionsklassen går inte heller lottlösa. Som en del i jubileumsfirandet kommer fina priser att lottas ut på startnumren, så var beredda på glada överraskningar vid målgång!

Mer information på www.dundretrunt.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share