Dundretspelen dag två

Vilken fantastisk vinterdag!

Jonatan EK, Kalix SK, gör sig klar för start i klassen Herrar 15 år

Dundretspelen dag 2 bjöd på ett fantastiskt vinterväder. 8 minusgrader, vindstilla och en klarblå himmel. Om vallarna hade haft mycket att göra den första dagen så var det bara att lägga ut skidorna i spåret på söndagen.

För åldersklasserna 15 och 16 år var Dundretspelen kvaltävling till Folksam Cup. Kalle Eriksson (Sävast Ski Team IF) och Vendela Henriksson (Luleå Gjutaren IF) vann sina lopp både på lördag och söndag. I den yngre Folksam Cup klassen fick Emma Ribom (Kalix SK) och Ottilia Niemi (IFK Kiruna) varsin seger. Jonatan Ek (Kalix SK) vann på lördagen och kom tvåa på söndagen. Söndagens vinnare i H15 kom dock från Norge och räknas inte i uttagningen till Folksam Cup. Det var Nikolai Frydenlund som vann klassen 14 sekunder före Jonatan. Samtliga resultat från tävlingarna hittar ni här>>

Arrangörerna tackar alla funktionärer, snötillverkare, sponsorer och övriga samarbetspartners som jobbade och slet under veckan för att få ihop en åkbar slinga. Banan var endast 1250 m lång, men den var väldigt efterlängtad av många skidåkare. Sist men inte minst ett stort tack till alla deltagare som tagit sig upp till Gällivare för säsongens första skidtävling, välkommen tillbaka!

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share