Hellners nya vapen i jakten på OS-medaljer

Det är bara knappt två veckor sedan världscupsäsongen avslutades, men redan nu tar han de första stavtagen med siktet inställt på de olympiska spelen i Pyeongchang – och det sker inomhus!

Marcus Hellners nya vapen i jakten på OS-medaljer är ett rullskidband för 1,2 miljoner där han kan träna på banorna som väntar i Sydkorea.

-Det här är jäkligt bra, helt klart ett lyft för mig. Skidbandet är ett extra träningsverktyg som är mycket viktigt, säger Marcus.

Under överinseende av förbundskaptenen Rikard Grip och personlige tränaren Anders Strid, till vardags tränare på Skidgymnasiet i Gällivare, börjar landslagsveteranen Hellner resan mot OS 2018. Åkningen på bandet filmas från fem olika vinklar och spelas upp i realtid på en storbildsskärm. Datorn som styr bandet kan programmeras med banprofilen som väntar i Pyeongchang.

Skidbandet är ännu ett steg i Gällivares offensiva satsning på längdåkning och resultatet av ett samarbete mellan SportEvent Gällivare Lapland, Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, och Skidgymnasiet Gällivare.

-Det är helt klart en mental grej att kunna känna på OS-banorna, samtidigt är bandet mycket viktigt för att det ger mig möjlighet att slipa ordentligt på tekniken och möjlighet att genomföra de riktigt tuffa träningspassen oberoende av vilket väder det är utomhus, säger Marcus.

Och Rikard Grip hyllar satsningen:

– Det här är en viktig del i den när Marcus ska göra de riktigt tuffa passen. Skidbandet är en jävligt tuff träningskompis som inte viker ner sig utan den håller den hastigheten som den gör. Det tror jag också är riktigt värdefullt, säger Grip.

Och det är inte bara Hellner som kommer att dra nytta av miljonsatsningen. Eleverna vid skidgymnasiet i Gällivare, där förhoppningsvis några av nästa generations stjärnåkare går får nu också tillgång till detta exklusiva träningshjälpmedel.

Anders Strid:

-Vi har ju redan nu helt fantastiska träningsmöjligheter i Gällivare med lång skidsäsong och med skidbandet som komplement stärker vi vår position ytterligare, fantastiskt kul!

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share