Imponerande Ebba och Marcus!

Säg det berg som är för stort för Ebba Andersson, till synes oförskämt pigg korsade hon mållinjen först efter den fruktade monsterklättringen på nästan 400 höjdmeter som avslutade Volkswagen Tour – mäktigt!

-Det var kul men grymt jobbigt, så extremt brant. Har aldrig gjort någonting liknande tidigare, men det har verkligen varit roliga och jättefina tävlingar, hit vill jag komma tillbaka, säger Ebba, som vann touren före Maria Nordström.

-Som sprintåkare hade jag behövt lite fler bonussekunder inför klättringen för att kunna hålla undan, säger Maria, som vann de två första etapperna i touren och gick ut med 31 sekunders ledning inför klättringen.

Ulricehamnstjejen har ett imponerande tourfacit på sina tre starter, 3:a, 3:a, 2:a – jakten på totalsegern fortsätter nästa vår!

Bland herrarna var det som väntat ingen som kunde knäcka Marcus Hellner i klättringen, tredje raka toursegern – king of the hill!

Marcus, som inledde touren med två svaga etapper gick ut 34 sekunder efter ledande Teodor Pettersson i klättringen och satte högsta fart från första stavtag.

-Jag gick nästan ut alltför hårt för att komma ikapp, det blev väldigt jobbigt på slutet men oroligt skönt att jag grejade det, säger Marcus

Viktor Thorn imponerade också stort i den tuffa klättringen, han hängde på Marcus och var bara nio sekunder bakom i mål som tvåa i sin första tourstart – imponerande!

Resultat Dundret Hill Climb>>

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share