Murto vinnare i stormen

Ynka fyra plusgrader, 15 sekundmeters vind, snöblandat regn och dimma – Dundret Extreme Running 2016 gjorde verkligen skäl för namnet!

2015 års segrare Edvin Murto, OK Sarven, tog taktpinnen redan från start och upprepade fjolårsbedriften – dessutom tvålade han dit ingen mindre än Marcus Hellner i det 22 kilometer långa loppet.

Hellner som innehar banrekordet i Dundret Extreme Running från 2013 fick nöja sig med en femteplats.

-Det här är det mest extrema lopp jag gjort, det gick nästan inte att andas i stormen. Men skönt att det gick vägen och att piska Hellner är ju alltid en fjäder i hatten, pustade en totalt slutkörd segrare.Edvin_Murto_segraren_vid_SkiGo-flaggan_DXR_K22_2016_lower

Murto såg tidigt i loppet ut att ha ryckt till sig en betryggande ledning, men fem kilometer före mål blev han upphunnen av Henrik Fjällborg, Gellivare Skidallians och tävlingen avgjordes i en spurtduell.

-Henrik gjorde flera försök att rycka på slutet, men jag kunde svara och hade sedan de där sista extra krafterna på slutet för att kunna spurta hem det hela, det känns jäkligt skönt, säger Edvin, som vann med två sekunders marginal.Maja_Majbaeck_segraren_DXR_K22_2016_E29Q7762

I damklassen dominerade fjolårstvåan Maja Majbäck, Jukkasjärvi, stort. Den lovande skidjunioren krossade allt motstånd, ledde loppet från start till mål och vann, 10 minuter före Lin Eriksson, Kiruna Klätterklubb!

I målet stod pappa Christer och mamma Inger och myste och inte undra på det – familjen Majbäck inkasserade full pott denna dag då lillasyster Moa vann damernas K14 och lillebror Viktor herrarnas motsvarighet!

Totalt 226 löpare trotsade stormen och kom till start i Dundret Extreme Running. Här är alla resultat>>Starten_DXR_K22_2016

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share