Nya lättare skidspår på Hellnerstadion

World Cup spåren på Hellnerstadion är klassisk träningsmark för Marcus Hellner som nu slåss om en pallplats i Tour de Ski. För vanliga motionärer är dock spåren i tyngsta laget. Nu finns det dock alternativ även för de som vill ha lättare spår. Spårsystemen på Hellnerstadion omfattar nu 14 km spår, både för elit och motionärer.

Det har länge funnits en efterfrågan av lättare spårsystem på Hellnerstadion. Nu har Gällivare Kommun skrivit ett arrendeavtal med markägarna på andra sidan skidviadukten om att använda de gamla spårsystemet vid Harrträsk.

Spåren användes både vid Total-SM 2002 och vid World Cup tävlingarna 2004. Spåren var dock för lätta för internationella skidtävlingar och inför World Cup 2006 prioriterades ett nytt spårsystem i anslutning till stadion, spåren vid Harrträsk slutade då att användas.

Harrträskspåret är ett roligt, småkuperat spår som prepareras både för klassisk-och fristil. Spåret startar efter World Cup spåret upp till Dynamittorget där den viker av på innerslingan, över Kråkfällan för att sedan svänga ut på viadukten över bilvägen. Totala längden är 4 km.

Under vintern kommer följande spår att prepareras på Hellnerstadion:
World Cup spåret: 5 km
Harrträskspåret: 4 km
Slingan runt Himlatorget: 5 km (om man avslutar med efter World Cup spåret när de ansluter till varann vid Malmbergsbacken)

En annan efterlängtad nyhet är att nya spårkartor och spårmarkeringar är på gång, både för Hellnerstadion och för Gällivares övriga spårsytem.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share