Nya SM-banorna klara

DSC_0091

Nu är arbetet med nya banor till SM-avslutningen 1-3 april 2016 klart.

Herrarnas femmil kommer att köras fyra varv på en bana över 8,3 kilometer och damernas tremil körs fyra varv på en bana som mäter 7,5 kilometer. Basen i både damernas och herrarnas bana är den erkänt tuffa världscupfemman på Hellnerstadion som knyts ihop med en något ”snällare” slinga. Arbetet med att skapa de nya SM-banorna har pågått under hösten och avslutades i dagarna – nu återstår bara att vänta på snön!

-Det är variationsrika och utslagsgivande banor som väntar SM-deltagarna, säger banchefen Kjell Nordmark, som är nöjd med resultatet efter genomförda markarbeten

Världscupfemman på Hellnerstadion brukar beskrivas som en av Sveriges tuffaste banor, men genom att knyta ihop den med den inte fullt lika krävande terrängen mot sjön Harrträsk, vid foten av Dundret, har Kjell Nordmark och hans team skapat en ny slinga som har både partier som gynnar starka klassiska åkare och partier som är mer utpräglade stakpartier.

-Målet har varit att få fram banor som är rejält utmanande, precis som det ska vara på ett SM, men också publikvänliga. Med de här sträckningarna kommer åkarna att passera genom stadionområdet tre gånger varje varv, det blir lätt för publiken att hänga med i tävlingen och det finns alla möjligheter att skapa bra stämning och tryck under tävlingarna, säger Kjell Nordmark.

När kan alla nyfikna få ta sig en närmare titt på banorna?

-Vi vet att intresset att är stort att få se bansträckningar och profiler, arbetet med höjdinmätning av de nya slingorna och produktion av spårkartor pågår och vi kommer att publicera dem så snart det bara är möjligt på vår nyöppnada SM-sajt, www.skidsmgellivare.se, säger Kjell Nordmark.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share