Ryssland regerade!

The_Winner_Evgeny_Belov_photo_Yngve_Johansson_7789

 

Hellnerstadion blev Röda torget för en dag med stor rysk dominans i Gällivarepremiärens distanslopp över 15 kilometer.

Evgenij Belov vann 20 sekunder före lördagens sprintsegrare Sergey Ustiugov efter ett imponerande slutvarv. Det stora hemmahoppet Marcus Hellner slutade bara sjua, 1,41 efter Belov!

-Ett riktigt bra lopp på kanonfina banor och en härlig start på säsongen med två pallplatser den första tävlingshelgen, jag är jättenöjd med det här formbeskedet inför världscuppremiären nästa helg, säger Evgenij Belov.

Belov och Ustiugov skuggade varandra i en sekundstrid under de tre första varven, men på slutrundan växlade Belov upp och kunde ohotat köra hem tävlingen. Alex Harvey fick också ett bra formkvitto med en tredjeplats, 27 sekunder efter Belov.

Marcus Hellner, som hade en tung säsongspremiär, var riktigt imponerad av den ryska framfarten:

-De körde riktigt hårt idag, det hade räckt långt i en världscup. Själv gjorde jag inget vidare lopp, men det är ändå skönt att vara igång och tävla igen, det tar alltid några lopp komma igång med både teknik och känsla, säger Marcus, som inte var speciellt oroad efter den egna insatsen:

-Jag ligger fortfarande i hård träning och det är VM i Falun som är det stora målet, det här följer min plan och jag förväntar inte mig några toppresultatet i början på världscupen, säger han.

The_Winner_Petra_Novakova_photo_Yngve_Johansson_7438

Damtävlingen över 10 kilometer blev en stor triumf för det tjeckiska laget som legat på träningsläger på Hellnerstadion sedan början av november, tredubbel tjeckisk seger med Petra Novakova högst upp på pallen.

Result L Result M Result M 17-20 Result L 17-20

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share