Scandic Cup sprint avgjord

Efter fina sprinttävlingar som flytit på enligt plan har vi fått kora fyra vinnare i de olika juniorklasserna. I den yngre damjuniorklassen segrade Jonna Sundling, IFK Umeå, och i den yngre herrjuniorklassen segrade Oskar Svensson, Falun-Borlänge.

Bland de äldre juniorerna var det Stina Nilsson, Malungs IF, och Carl Quicklund, Östersunds SK, som fick kliva överst på pallen. Klicka på Läs mer för att kika på fler bilder.

Bilden till vänster visar pallen i D17-18 klassen. Jonna Sundling var omutlig och kunde defilera i mål. Efter henne fightades Sofia Henriksson, Strömnäs GIF, och Maja Dahlkvist, Domnarvets GOIF, om andra platsen. Sofia Henriksson vann den fighten och blev tvåa, medan Maja blev fin fin trea.

 

Här har ni topp tre i D19-20. Den nyblivna världsrekordhållaren på 100 meter, Stina Nilsson, vann före Evelina Settlin, Hudiksvalls IF. Maja Falk, Ulricehamns IF, blev trea. Men det ska tilläggas att det var en stor kamp kring pallplatserna och alla tjejerna hade chansen på förstaplatsen. Men Stina Nilssons avslutning avgjorde.

Pallen i H17-18. Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK och Erik Söderlund, SK Bore, fick en lucka på resten av fältet inför upploppet. Oskar var dock starkare i spurten och lyckades knipa förstaplatsen och Erik blev tvåa. Det var fyra killar som spurtade om tredjeplatsen. Gustav Johansson, Gellivare Skidallians, spurtade bäst av dessa fyra och blev trea. Roligt för arrangörsklubben att inkassera en pallplats redan första tävlingsdagen.

I herrar 19-20 var det Carl Quicklund som segrade tätt före Karl-Johan Dyvik, SK Leksand. Peppe Femling tävlandes för Högbo GIF gick en tight match mot Mathias Jonasson, Östersunds SK. Tredjeplatsen fick avgöras i photofinish, där man kunde se att Peppe var en fot före Mathias.

 

 

 

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share