Skidfest och stadsfest när Världscupen gästar Gällivare

Det bjuds på tidernas stadsfest när Världscupen i längdåkning är tillbaka i Gällivare igen 2-3 december.

Vassaratorget i centrala Gällivare förvandlas till Arctic Plaza med aktiviteter för både stora och små under hela världscupveckan och Maxida Märak, en av landets mest unika och tongivande artister, inviger tävlingshelgen med en konsert på utomhusscenen!

-Vi ska skapa en bred folkfest som Gällivareborna och alla tillresande sent ska glömma, säger projektledaren Markus Tjikkom.

När Världscupen efter elva års frånvaro nu kommer tillbaka till Gällivare så görs en riktig storsatsning på kringaktiviteter som ska få Gällivareborna att gå man ur huse och alla tillresande att höja på ögonbrynen.

Redan på tisdag 28 november öppnas Arctic Plaza, en hub mitt i stan där det bjuds på allt från hårdrocksfys till skidcoachning, vallningstips, föreläsningar, filmvisning, musik och givetvis även ett mattält där man kan stilla hungern. Här kommer invignings- och avslutningsceremonierna samt alla prisutdelningar också att äga rum.

-Jag hoppas att vi ska kunna skapa en mötesplats som Gällivareborna ska uppskatta och känna stolthet där det verkligen bubblar av aktivitet under hela veckan.  Att vi sedan lyckats locka hit artister som Maxida Märak, Johan Airijoki och den mycket populära gruppen Movits som ska spela i samband med avslutningen på söndag gör att vi räknar med stor publiktillströmning, säger Markus Tjikkom.

Budgeten för stadsfesten är 1,4 miljoner kronor och finansieras genom stöd från Leader Polaris som är ett EU-projekt.

 

Det detaljerade programmet finns här: Eventområde – Arctic Plaza – Sport Event Gellivare Lapland

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share