Sommarens sista Onsdagslopp är avgjord

Det 10:e och sista onsdagsloppet avgjordes den 22 augusti. 62 deltagare stod på startlinjen trots 10 plusgrader och regn. När bara finalen, World Cup Challenge, återstår kan man konstatera att Onsdagsloppet totalt lockat 591 löpare och gångare under sommaren.

Många har deltagit under flera onsdagar men flitigast av alla är Linda Andersson och Jamie Romo som varit med varje gång! Nästa onsdag avgörs vem som vinner ett par löparskor, eller kommer det att bli oavgjort! Men Linda och Jamie kan inte slappna av för de skuggas av Inga-Lisa Koberg och Maria Kula, de ligger bara ett lopp efter.

 

 

 

 

Kvällens tävling avslutades med banrekord både på den korta och långa banan. Emil Eliasson sprang 2,5 km banan på 9,37 och Karl Wallanders nya banrekord på 6,5 km banan är 23,25.

Andreas Lindberg, Sara Lindberg och Bella Pejok kan fira kvällens prestation med ett skrovmål hos kvällens sponsor MD:s.

Resultat- och deltagarlistor hittar ni här>>

Nästa onsdag är det stor final med World Cup Challenge som i år avgörs på Onsdagsloppsbanan (med start och mål på torget). Normalt avgörs tävlingen på World Cup banorna på Hellnerstadion men där pågår omfattande byggarbeten inför World Cup premiären den 24-25 november. Kommer deltagarrekordet från förra året (131) att hålla? Kan motionärerna hålla undan för olympiamästaren Marcus Hellner? Kommer Emil Eliasson och Karl Wallanders banrekord att stå sig?

Här anmäler ni er till World Cup Challenge>>

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share