Stjärnspäckat i Gällivare

Marcus Hellner oslagbar på Hellnerstadion?

Helgens Team Sportia Cup-premiär på Hellnerstadion i  Gällivare får högklassiga fält med en rad landslagsåkare på startlinjen.

Klart är att hemmafavoriten Marcus Hellner, Gellivare Skidallians, kommer till start i cupen. Han befinner sig hemma i Gällivare i veckan för hård träning, och  behöver också  tävlingar för att vässa tempot inför världscuptävlingarna i Davos i mitten på december, och framförallt Tour de Ski vid årsskiftet.

Arrangörerna i Gällivare hoppas också att Norrbottens andra storstjärna Charlotte Kalla, IFK Tärendö, ska dyka upp och tävla, eftersom hon inte ställer upp i sprintvärldscupen i tyska Dûsseldorf i helgen.

Klara för start på damsidan är flera landslagsåkare. Svenska mästarinnan i sprint 2010 ,Magdalena Pajala, Piteå Elit kommer,  liksom hennes landslags och klubbkamrat Jennie Öberg, Sara Lindborg, Östersund SK, och unga Lisa Larsen, Sundbyberg, som alla tre tävlade i världscupen i Kuusamo den gångna helgen.

Senaste Vasaloppsvinnaren Jenny Hansson, Östersund, som körde i landslaget i premiären i norska Sjusjöen, finns också på startlinjen på Hellnerstadion.

På herrsidan får Marcus Hellner tufft motstånd av bland annat de två senaste årens Vasaloppsvinnare Jörgen Brink, Hudiksvall och den trefaldige Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd. På start finns också unge Fredrik Jonsson, Hudiksvall, som senast åkte världscupen i Kuusamo.

Anmälda är också ett antal åkare från det svenska utvecklingslandslaget 2015 på herr och damsidan. Vid tävlingarna körs också FIS juniortävling, med hela den svenska junioreliten på plats.

Det handlar om sprint i fri teknik på lördag 3 december,samt individuella klassiska lopp , på söndag 4 december.

Vid middagstid på måndagen var det 11 minusgrader i Gällivare, och snökanonerna arbetade för fullt uppe på Hellnerstadion och i Dundret-terrängen.

Det finns goda förhoppningar om att kunna bjuda en utslagsgivande tävling, under fina snöförhållanden, även om vintern kommit sent också till Malmfälten den här hösten och förvintern.

– Vår målsättning är att göra 3,75 kilometersslingan klar för att höja kvaliteten på tävlingen säger Tommy Niva i Sport Event Gellivare Lapland.

Tävlingsprogrammet:

Lördagen den 3 december
D/H 17-20, sprint. Fri teknik
D/H 21, Sprint. Fri teknik

Söndagen den 4 december
D 21, 10 km individuell start. Klassisk teknik
H 21, 15 km individuell start. Klassisk teknik
(Juniorer tävlar i samma klass som H/D 21.)

Kontaktpersoner :
Tommy Niva, Sport Event Gällivare Lapland, 070-2096183
Lars-Gunnar Pettersson, tävlingsledare, 070-5705977

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share