Stor final i Onsdagsloppet

120 deltagare och mycket publik på plats när årets upplaga av World Cup Challenge avgjordes. Inte heller i år var det någon som lyckades springa snabbare än Marcus Hellner som segrade på tiden 21:15. World Cup Challenge var också stor final för Onsdagsloppet. Varje onsdag under hela sommaren har Onsdagsloppet arrangerats i Gällivare. Under sommarens 10 lopp har totalt 591 löpare och gångare deltagit. Under World Cup Challenge var det stor final och sommarens flitigaste deltagare fick priser.

Marcus Hellner vann inte helt överraskande årets World Cup Challenge men de största vinnarna var de som varje onsdag under sommaren har deltagit i Onsdagsloppet. Linda Andersson och Jaime Romo heter sommarens flitigaste deltagare, de har deltagit i alla 10 Onsdagslopp. De fanns givetvis på plats även under finalkvällen. Efter loppet fick de ta emot första priset, ett par nya löparskor!

Årets flitigaste deltagare i Onsdagsloppet: Tage Fors, Emil Eliasson, Jesper Lindberg, Ann-Louise Eriksson, Nanna Tervaniemi (saknas på bilden) 9 genomförda lopp. Jaime Romo, Linda Andersson 11 genomförda lopp. Inga-Lisa Koberg, Maria Kula (saknas på bilden) 10 genomförda lopp

Motionärerna fick i år 10 minuters försprång till Marcus Hellner. Det visade sig att man var tvungen att springa den 6,5 km långa banan på 31:14 för att hålla undan och ta sig i mål före Marcus. Sju motionärer lyckades med bedriften. Deras insats borde rimligtvis betyda att de startar i tävlingsklassen nästa år.

Andreas Lindberg och Tim Zedig var två "motionärer" som höll undan för Marcus Hellner.

Onsdagsloppet och World Cup Challenge arrangerades av Sportevent Gellivare Lapland AB tillsammans med Gällivare SK Friidrott, Gällivare SK längdskidor, OK Sarven, Gellivare Skidallians och CK Laponia. Huvudsponsorer för World Cup Challenge var LKAB och ICA Kvantum.

Nästa stora löparevenemang i Gällivare är redan söndagen den 2 september då DXR-Dundret Extreme Running avgörs på och runt Dundret. Segrarna i tävlingsklassen Marcus Hellner och Lovisa Modig fick varsin startplats i extremloppet som är 22 km lång och har en sammanlagd stigning på 700 meter. Marcus Hellner kunde tänka sig att använda sin startplats.

-Jag springer nog loppet, men som ett träningspass. Åker på läger med landslaget dagen efter så det gäller att vara utvilad, säger han.

Läs mer om DXR>>

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share