Vinterskidskolan framflyttad

Den varma hösten fortsätter att ställa till problem för alla som längtar att komma ut i skidspåren. I fredags beslutade Gällivare Skidgymnasium att flytta fram sin Vinterskidskola till mars/april 2012. Lägret, som arrangeras i samarbete med Norrbottens Skidförbund, vänder sig till skidungdomar födda mellan 1996-1999 var planerat att genomföras i Gällivare nästa helg.

Orsaken till flytten är avsaknaden av snö och de osäkra väderprognoserna inför helgens läger. ”Idag finns det inte snö i Gällivare och även om väderprognoserna lovar kyla inför nästa helg är det osäkert hur mycket skidspår det finns till torsdag då lägret skulle starta” säger Anders Strid, lärare på Gällivare Skidgymnasium. ”Vi tycker inte det är schysst att ta upp alla ungdomar till Gällivare för barmarksträning, då är det bättre att genomföra ett läger i vårsol i mars istället” fortsätter han.

Vinterskidskolan våren 2012Förra året flyttades också lägret till mars, då var det inte snön som var problemet utan kylan. Det visade sig vara en lyckad satsning.
”Vi hade ett fantastiskt väder i våras och tillgång till hela Gällivare fantastiska spårsystem; Hellnerstadion, Kommunspåret och spåret upp till Åke-på Toppen. Lägret var mycket uppskattat av alla deltagare”

 

Karin Nutti-Pilflykt på väg mot Åke-på-toppen under vinterskiskolan 2011

Höjdpunkten på lägret? ”Jag tror att höjdpunkten för alla deltagare var att Marcus Hellner var med, både på ett träningspass och på en kvällssamling” avslutar Anders Strid som ser fram emot en repris till våren.

Deltagarantalet för Vinterskidskolan var rekordstort i år, över 60 anmälda ungdomar. Man får gå många år bakåt i tiden för att se liknande intresse. Nu får skidungdomarna i Norrbotten se fram emot en avslutning av skidsäsongen i vårsol i Gällivare istället för en Kick-off. Datum kommer att meddelas senare.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share