DXR K22

K22Det ultimata kraftprovet!

Från starten på Hellnerstadion tar du dig upp till Sparbanken Nords bergspris på Dundrets masttopp därefter fortsätter du runt Dundrets toppar, springer ner på baksidan och tar dig tillbaka till målet på Hellnerstadion. 22 km och 700 höjdmeter, banan följer stigar, leder och asfalterad väg.

Fakta DXR-K22
Hellnerstadion 26 augusti – 2017
Start: 10:00
Distans: 22 km
Klasser: Kvinnor, Män, Kvinnor (GP Norrbotten), Män (GP Norrbotten). Deltagande i klassen ”GP Norrbotten” innebär att man även deltar i den cup av löpartävlingar som Norrbottens Friidrottsförbund arrangerar.
Anmälningsavgift: 300 kr
Anmälan på www.sporteventgellivare.com t.o.m. 23 augusti. Efteranmälan på tävlingsdag mot förhöjd avgift (400 kr).
Nummerlappar: Hämtas på Hellnerstadion tävlingsdagen kl 08:00 – 09:30.
Priser: Prestationspriser (sammanslagen resultatlista för GP Norrbotten och övriga) till de tre bästa bland kvinnor och män. 1000 kr till snabbaste kvinna och man vid bergspriset. Utlottningspriser bland alla deltagare.
Resultat: Sammanslagna resultatlistor för GP Norrbotten och övriga (men självklart separata listor för kvinnor och män). Resultatet i GP Norrbotten redovisas även separat på Norrbottens Friidrottsförbund.

Banbeskrivning
Sträcka: 22 km
Stigning: 700 höjdmeter (och lika mycket utför…)
Underlag: 17 km stig, 5 km asfalt
Banans högsta punkt: 823 möh (Åke på toppen)
Banans lägsta punkt: 410 möh (400 m efter start)

Normalt sett är det inte blött utmed banan men om det regnat kan det vara halt på stenar och lite lerigt på några ställen. Finns kortare partier med träspångar som är luriga, särskilt om det regnat. Uppe på Dundret följer banan kryssmarkerad led och det finns en tydlig stig att följa. Dock är det ofta stenigt på stigen så det är lätt att snubbla eller halka om man är ouppmärksam. Sparbanken Nord utdelar ett särskilt bergspris till de tre första löparna som når toppen av Pelikansvängen efter 3.5 km.

Bansträckning

Hellnerstadion – skidbron över Dundretvägen – Följ stigen upp mot skidbackarna och ut på vägen vid Snöbistron – Spring förbi foten av störtloppsbacken och upp Pelikansvängen – Följ hjulspåren mot toppen av Pelikansvängen upp till grusvägen (bergspris) – Följ femmanvägen ända ner till korsningen med leden från västtoppen – Följ leden riktning Björnfällan – Vid korsningen med lederna mot fjällstugan och Åke på toppen, välj Åke på toppenleden – Följ Åke på toppenleden upp, korsandes femmanvägen – Runda Åke på toppenstugan och följ leden mot västtoppen – Nedanför västtoppen, vik av och följ leden vidare ner mot femmanvägen – Följ femmanvägen ner till gamla elljusspåret – Följ gamla elljusspåret förbi hoppbacken och himlatorget – Spring genom viadukten och åter in på Hellnerstadion.

Höjdprofil

Pelikansvängen: 2.1 km, +310 höjdmeter (+15% lutning).
Från femmanvägen upp till Åke på toppen: 1.2 km, +120 höjdmeter (+10% lutning).
Femmanvägen ned till elljusspåret: 2.1 km, -200 höjdmeter (-10 % lutning).

Mer information

Facebook: https://www.facebook.com/dundretextremerunning/
Email: gallivareendurance@telia.com

Telefon: Robert Johansson, 073-801 69 08
Telefon: Tommy Niva, 070-209 61 83

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share