Andreas laddar för DXR

Onsdagsloppet

Andreas Lindberg (t.v) laddar för DXR.

Nedräkningen till sommarens stora idrottshelg i Gällivare har börjat – nu är det bara en månad kvar till Dundret Extreme Running, DXR, 30 augusti!

Först ut att anmäla sig till årets upplaga av den populära terränglöpningstävlingen var Andreas Lindberg, Gällivare. En glad vardagsmotionär som gillar utmaningar.

-Och DXR är verkligen en rolig utmaning, K22 är ett lopp där man får testa hur mycket man orkar, säger Andreas.

Andreas gjorde sin första K22:a förra året i sällskap med världsstjärnor som Marcus Hellner och Charlotte Kalla.

-Visst är det kul att springa i sådant sällskap även om jag bara fick se dem vid starten, sedan försvann de bara, skrattar Andreas och fortsätter:

-Jag är ju egentligen inte någon terränglöpare och tävlar bara mot mig själv. DXR är ett häftigt lopp där man verkligen får plåga sig själv, men det var ändå inte så farligt som jag hade föreställt mig. När jag väl tagit mig upp på Åke på Toppen på Dundret var det som om någon bara drog mig med genom resten av loppet, riktigt häftigt!

Hur har du tränat för DXR?

-Egentligen pinsamt lite. Jag springer onsdagsloppet, 2,5 kilometer, varje vecka. Under augusti ska jag köra mer terränglöpningsträning, men jag tränar också crossfit flera dagar i veckan.

Målsättning i år?

-Ska göra mitt bästa för att förbättra tiden från ifjol, då sprang jag på 2.23 och jag ser verkligen fram emot tävlingen igen, ska bli jättekul!

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share