Tjeckiska skidstjärnor väljer Gällivare!

Hellnerstadion (1)

Czech Ski Team med världsstjärnan Lukas Bauer i spetsen väljer Dundret i Gällivare för sitt uppladdningsläger inför världscuppremiären 2014-2015.

Det tjeckiska skidlandslaget kommer med en trupp på 15 personer som kommer att träna på världscupbanorna på Hellnerstadion i drygt tre veckor med start i början av november.

-Det är säsongens viktigaste läger för oss, säger förbundskaptenen Lukas Sacher.                            

Inför kommande säsong storsatsar Gällivare på att erbjuda både nationella och internationella träningsgrupper tidig träning på snö. Redan från 1 november är det snögaranti på världscupbanorna.

-Vi är mycket glada att Czech Ski Team valt Gällivare för sin säsongsuppladdning. Vi har unika möjligheter att kunna erbjuda bra träningsmöjligheter på snö tidigt på säsongen. De första spåren med natursnö brukar normalt vara igång redan runt den 20 oktober och detta i kombination med konstsnöanläggningen på Hellnerstadion gör att vi kan erbjuda ett variationsrikt spårutbud, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Tävlingssäsongen på Hellnerstadion inleds helgen 21-23 november med en FIS-tävling som kommer att köras efter samma program som världscuppremiären i Kuusamo.

 

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share