Äntligen premiärdags!

 

4K9A2251

 

En halvmeter natursnö, perfekta yttre förhållanden, tävlingsbanor som håller världscupstandard och fem VM-medaljörer på startlinjen – Gällivarepremiären 21-22 november blir en kraftmätning av yppersta klass!

-Ska bli fantastiskt kul att kicka igång tävlingssäsongen med det här startfältet, en riktigt spännande värdemätare inför starten på världscupen, säger tävlingsledaren Anders Strid.

Startfältet i årets upplaga av Gällivarepremiären är det bästa hittills. Sex nationer sätter sina världscuplag på skidor i säsongsöppningen och totalt deltar ett 50-tal världscupåkare i tävlingen.

-Vi kommer att kunna erbjuda världseliten perfekta förhållanden i spåren och en riktigt vintervacker inramning efter den senaste veckans ihärdiga snöande, säger Anders Strid och fortsätter:

-Det märks på åkarna att tävlingssäsongen står för dörren, alla är på tå och spända av förväntan att få dra på sig nummerlappen igen. Landslagen på plats är glada över att få testa formen på de erkänt tuffa världscupbanorna som vi har på Hellnerstadion, här får de verkligen ett kvitto var de står efter sommar- och höstträningen.

Bland världsstjärnorna som väljer att göra tävlingspremiär i Gällivare finns Marcus Hellner, Alex Harvey, Lukas Bauer, Evgenij Belov, Sergej Ustiugov, Jessica Diggins, Caitlin Gregg, Elizabeth Stephen och Eva Vrabcova Nyvltova.

Preliminär startlista Gällivarepremiären Sprint>>

Preliminär startlista Gällivarepremiären Skate>>

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share