Gällivare får både premiär och final

Gällivare tar på kort varsel över den Team Sportia Cup-tävling, som ursprungligen skulle ha avgjorts i Boden 3-4 december. Det betyder att Gällivare får både premiär och final i den nationella skidcupen den här säsongen!

Klart sedan tidigare är att Gällivare arrangerar finaltävlingen i den nationella cupen den 24-25 mars på Hellnerstadion.

Gällivare har nu också fått ta över premiären i Team Sportia Cup, sedan Boden Skidallians tvingas släppa evenemanget på grund av snöbrist i Paglaterrängen.

I det läget har Svenska Skidförbundet valt mellan att flytta tävlingen, eller att skjuta fram premiären till ett senare datum. Man valde på onsdagen att flytta tävlingen, eftersom ett senare datum är ett sämre alternativ.

– Att köra tävlingen senare innebär en kollision med antingen Scandic Cup eller Skandinaviska Cupen. Att tävla helgen 3-4 december är också viktigt med tanke på kommande uttagningar till ungdoms-OS i Innsbruk, Skandinaviska Cupen i Vuokatti 16-18 december, samt kommande världscuptävlingar , meddelar Svenska Skidförbundet.

På Dundret är snöproduktionen i full gång och Gällivare bedöms i nuläget ha de bästa förutsättningarna att genomföra cuptävlingen i början på december, där tävlingschefen Lars-Gunnar Pettersson räknar med cirka 250 deltagare

Tommy Niva, Sport Event Gellivare Lapland, gläds förstås över beslutet.

­- Vi kommer att ha en hektisk vecka framför oss men det känns roligt att kunna hålla så högklassiga tävlingar i Gällivare även i år.

Tävlingsprogrammet i Gällivare:
Lördag 3 december:Sprint F H/D 17-20 och H/D 21
Söndag 4 december: 10/15 K H/D 21 (juniorer tävlar i samma klass som H/D21)

Så här ser det nya programmet ut i sin helhet för Team Sporta seniorcup, säsongen 2011-2012:

3-4 december: Gällivare (tar över Bodens tävling och är också juniortävling)
7-8 januari: Hudiksvall
18-19 februari: Ulricehamn  (Även juniortävling)
24-25 mars: Gällivare.

Kontaktpersoner i detta ärende är:

Tommy Niva, Sport Event Lapland, 070-2096183
Lars-Gunnar Petterson, tävlingschef, 070-570 59 77

. Se Svenska Skidförbundets pressmeddelande här>>

Tävlings-PM kommer att publiceras inom kort.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share