Förändrat program Dundretspelen

Fortsatt varmt väder ställer till problem för längdtävlingsarrangörer. Dundretspelen som avgörs i helgen kommer att genomföras men med ett begränsat antal klasser.
-Vi kommer att genomföra tävlingen för barn och ungdomsklasserna men eftersom  tävlingarna avgörs på en slinga på 1.250 meter anser vi inte att vi kan erbjuda rättvisa tävlingar för juniorer och seniorer. säger Hans Martinsson i arrangörsstaben. På lördagen kommer man dock att genomföra en inofficiell träningstävling för juniorer och seniorer.

Idag har man en slinga fin slinga på 1.250 meter på Hellnerstadion och det är den som kommer att användas till helgens tävlingar. Man kommer att köra alla klasser från H/D 0-8 år tom H/D 15-16 år, distanserna kommer dock att bli något korrigerade. Mer information om tävlingarna kommer under torsdagen.
-Dundretspelen var från början avsedd att vara en ren barn- och ungdomstävling därför prioriterar vi dessa klasser när spårsystemet är så pass begränsat förklarar Hans Martinsson. Juniorer och seniorer som redan anmält sig till tävlingen kommer inte att belastas med någon anmälningsavgift.

På lördagen kommer det att finnas möjlighet för juniorer och seniorer att köra en inofficiell träningstävling som startar efter det ordinarie tävlingarna. Ingen anmälningsavgift, anmälan görs innan torsdag kväll vi e-mail till Torbjörn Lennelöv: Anmälan träningstävling>>

Klasser och distanser för träningstävling
Damer 17-
klassisk stil, 3,75 km

Herrar 17-
Klassisk stil, 6,25 km

För mer information:
Hans Martinsson, Gällivare Sportklubb
070-688 42 35

Jan-Olov Olofsson, OK Sarven
070-370 22 67

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share