Dukat för ny skidfest – Volkswagen storsatsar i Gällivare!

Succétävlingen Volkswagen Tour, Gällivares eget Tour de Ski, blir ett årligt återkommande arrangemang!

SportEvent Gällivare Lapland och Volkswagen har tecknat ett treårigt samarbetsavtal som omfattar Volkswagen Tour och Gällivarepremiären, som blir officiell, tv-sänd, säsongpremiär vartannat år med start 2017.

-Gällivare är sedan 20 år tillbaka en internationellt aktad arrangör av stora skidtävlingar och har samma mål som Volkswagen, att gå i bräschen i sin bransch, därför känns det mycket bra att vi nu har ett långsiktigt samarbetsavtal, säger Jeanette Asteborg, marknadschef för Volkswagen Personbilar.

-Vi är oerhört glada och stolta över att nu ha Volkswagen som stadig partner i våra arrangemang. Deras satsning på längdåkningen är mycket imponerande och ger oss resurser att fortsätta arbeta vidare med stora och högklassiga tävlingsarrangemang både nationellt och internationellt, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Volkswagen Tour, som kördes på försök i våras och blev en succé både bland åkare och publik, avgörs 30 mars-2 april och består av tre deltävlingar. Touren inleds med Gällivare Citysprint som är en kvällstävling som körs mitt i stan. Sedan väntar NSD Classic, det 5 mil långa tävlingsloppet i Dundret Runt som blivit mycket populär vårtävling bland elitåkarna. Touren avslutas med den spektakulära jaktstarten från Hellnerstadion uppför Fjällbranten, eller ”Helvetesväggen” som Emil Jönsson valde att kalla den, till målet på toppen av Dundret. En monsterklättring på 360 höjdmeter och tuffare än klassiska Alpe Cermis!Volkswagen Tour

-Att se dessa skidåkande fysiska fenomen kämpa sig uppför Fjällbranten är en syn som etsat sig fast på näthinnan. Vi är riktigt glada att genom det här samarbetet kunna göra Volkswagen Tour till en permanent tävling, en tuff och samtidigt härlig avslutning på skidsäsongen som vi verkligen ser fram emot, säger Fredrik Myhr, projektledare skidor på Volkswagen

Utskrift

 

Samarbetsavtalet innebär, förutom touren, att Volkswagen även går in som en av huvudsponsorerna för Gällivarepremiären. Parterna ska tillsammans arbeta för att skapa en festlig inramning kring den tv-sända premiären, förberedelsearbetet inför tävlingarna nästa år har redan startat.

-Vi spänner bågen högt och siktar på att skapa samma häftiga inramning och härliga atmosfär som vi haft runt världscuppremiärerna tidigare i Gällivare. Volkswagen har ett stort kunnande just när det gäller eventbiten och det ska vi ta tillvara, säger Stefan Nieminen.

Anmälningarna till Volkswagen Tour 2017 öppnar 8 december.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share