Kershaw och Stenberg imponerade

Han har tränat tillsammans med världens bästa skidåkare, Martin Johnsrud Sundby, under sommaren. Resultatet av det visade den kanadensiska landslagsveteranen Devon Kershaw i Gällivarepremiärens distanslopp över 15 km klassiskt – fullständig kross av hela det tjeckiska världscuplaget och seger med en minut!

-Kändes riktigt bra idag, man har ju alltid lite fjärilar i magen inför säsongens första lopp, säger Devon.

Kershaw, som efter giftermålet med den norska stjärnan Kristin Störmer Steira, tillbringar mer tid i Norge än i Kanada numera verkar ha fått till en riktig nytändning inför VM-säsongen. Redan efter det första av fyra varv på den 3,75 km lång världscupbanan på Hellnerstadion hade Kershaw ryckt till sig en ledning på drygt 20 sekunder till närmaste konkurrent. Sedan följde en ren defilering under resterande del av loppet, i mål var han en minut före tvåan Petr Knop, Tjeckien.e29q9789

-Det har känts väldigt inspirerande att träna tillsammans med Johnsrud Sundby och den svenska landslagsåkaren Martin Johansson som också bor i Norge och är kul att vara igång med tävlandet igen. Det var fantastiskt fina förhållanden idag, kroppen svarade som den skulle och skidorna var riktigt bra, säger Devon.

Det tjeckiska stjärnskottet, förstaårssenioren Michal Novak, följde upp lördagens andraplats i sprinten med ett riktigt bra distanslopp och slutade trea, bara fem sekunder bakom Petr Knop. Novak är utan tvekan ett namn att hålla lite extra koll på i vinter.

Hemmaklubbens Gustav Johansson var bästa svenska åkare med en sjundeplats.

Juniortävlingen över samma distans bjöd på desto mer spänning. Simon Stenberg, Kalix SK, inledde övertygande och hade tio sekunders ledning vid första varvningen och såg ut att gå mot en säker seger. Men Edvin Murto, Gellivare Skidallians bjöd upp till riktig kamp och vid sista varvningen efter 11,25 km var de i delad ledning. Stenberg hade dock den starkaste avslutningen och kunde till slut vinna, 9 sekunder före Murto.e29q9780

Resultat Gällivarepremiären 15 km H17-20>>

Resultat Gällivarepremiären 15 km H21>>

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share