Gällivare lanserar eget Tour de Ski

SportEvent Gällivare Lapland och Volkswagen har tecknat ett samarbetsavtal och lanserar vårens roligaste, mest spektakulära och tuffa tävlingar – det blir distanslopp, stadssprint och en monsterklättring upp till toppen av Dundret.

Volkswagen Tour 3-6 april blir Gällivares eget Tour de Ski!

-Vi vill bjuda både åkare och publik på en riktigt rolig final på skidsäsongen och det här känns som ett bra koncept. Många elitåkare har efterfrågat tävlingar av uppvisningskaraktär i slutet på säsongen, någonting i stil med Norrbottensveckan som fanns tidigare, lite mer avslappnade tävlingar under riktigt fina vårvinterförhållanden, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Volkswagen Tour består av tre deltävlingar och är öppen för seniorer. Touren inleds med SM-tävlingarna, 5 mil för herrarna och 3 mil för damerna, sedan följer en stadssprint i centrala Gällivare och finalen blir en jaktstart från Hellnerstadion med en riktig monsterklättring uppför Fjällbranten till Dundrets topp, totalt 360 höjmeter – Gällivares svar på Alpe Cermis!E29Q6196_Photo_Yngve_Johansson

-Efter Gällivares succéer med världscuppremiärer och Dundret Runt känns det fantastiskt kul att vi nu tillsammans kan skapa Volkswagen Tour. Jag är övertygad om att det här inte bara kommer att locka våra främsta svenska stjärnor utan även internationella toppåkare, säger Fredrik Myhr, projektledare skidor på Volkswagen Sverige.

Anmälningarna till Volkswagen Tour öppnar 15 januari, detaljerad information om tävlingarna kommer att finnas på www.skidsmgellivare.se.volkswagen_tour_logo

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share