Gällivare får TV-sänd säsongspremiär!

Nu är det klart – Gällivare får TV-sänd säsongspremiär med start 2017!

publikSvenska Skidförbundet har beslutat att den officiella svenska säsongspremiären, med uttagningar till världscupen, ska varva mellan Gällivare och Bruksvallarna. Dessutom kommer SM-avslutningen att varva mellan de båda arrangörsorterna.

-Ett fantastiskt roligt besked, det här har vi jobbat för under lång tid och det känns härligt att vi nu  gått i mål med det, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

-Gällivare är en erkänt duktig och välrenomerad tävlingsarrangör med stor snösäkerhet och utslagsgivande banor, därför känns det bra att vi har nått den här lösningen, säger Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbudet.

Det nya tävlingsuppläget, som tillämpas med start kommande höst, innebär att både säsongspremiär och säsongsavslutning ska varva mellan Gällivare och Bruksvallarna. För Gällivares del innebär det att orten kommer att vara värd för premiären inför OS-säsongen 2017-2018. Premiären återkommer sedan till Gällivare 2019 och 2021.

-Att få starta OS-säsongen med tv-sänd premiär från Gällivare känns verkligen som en vinstlott, vi vet att både det publika och mediala intresset är på topp då. De senaste säsongerna har ett flertal utländska landslag valt att lägga sin världscupuppladdning till Gällivare så det kommer att bli startfält som håller yppersta världsklass, säger Stefan Nieminen.

Gällivare stod för bara några veckor sedan som värd för SM-avslutningen, som fick mycket högt betyg av både tävlande och Svenska Skidförbundet. Även den tävlingen kommer alltså att varva mellan de båda orterna med start från våren 2018. Målet från skidförbundet är att skapa en säsongsavslutning som samlar hela skidsverige och ger stor medial uppmärksamhet.

 

Program Säsongspremiär/SM-avslutning

2016/2017 Bruksvallarna – Umeå

2017/2018 Gällivare – Bruksvallarna

2018/2019 Bruksvallarna – Gällivare

2019/2020 Gällivare – Bruksvallarna

2020/2021 Bruksvallarna- Gällivare

2021/2022 Gällivare – Bruksvallarna

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share