Marcus Hellner kör stjärnspäckad Gällivarepremiär

Film
Klicka för att se trailer >>

OS-guldmedaljören Marcus Hellner har lämnat klartecken för start i Gällivarepremiären 22-23 november där han får fightas mot andra världsstjärnor som Lukas Bauer, Alex Harvey, Devon Kershaw, Sergey Ustiugov och Evgenij Belov!

-Fantastiskt kul att Marcus kommer till start på hemmaplan och att vi dessutom har ett tjugotal världscupåkare i startfältet, det visar att vi verkligen lyckats flytta fram positionerna med Gällivarepremiären, säger tävlingsledaren Lars-Gunnar Pettersson.

Gällivarepremiären kommer att köras efter samma program som världscuppremiären i finska Kuusamo helgen efter. På plats på Hellnerstadion finns redan de kanadensiska och tjeckiska världscuplagen samt delar av det ryska laget med Ustiugov och Belov i spetsen.

Premiärhelgen inleds med klassisk sprint på lördag och följs sedan av distanstävlingar över 10 respektive 10 kilometer i klassisk stil på söndag.

-Det här är ett perfekt genrep för lagen som sedan ett par veckor tillbaka ligger i Gällivare på träningsläger för att finslipa formen inför världscupsäsongen, det kommer garanterat att bli riktigt fina tävlingar, säger Lars-Gunnar Pettersson.

Även juniorklasserna lockar stora och namnkunniga startfält. Juniorlandslagstjejen Emma Ribom, som vann dubbelt i finska Muonio senaste helgen, finns bland de anmälda.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share