Klart för start!

Från Göteborg i söder till Tromsö i norr – den geografiska spännvidden i Skigo Challenge med Dundret Extreme Running och premiären av Laponialoppet är rekordstor. När föranmälningen stängde hade 178 löpare registrerat sig för start på lördag morgon.

-Antalet föranmälda löpare ligger i nivå med förra året då vi satte nytt deltagarrekord med 243 tävlande, nu håller vi tummarna för bra väder så vi kan putsa det rekordet, säger tävlingsledaren Robert Johansson.

Först ut på lördag är deltagarna i årets nyhet, Laponialoppet, som körs utan tidtagning med öppen start mellan 09.00-10.00. Dundret Express som tar deltagarna till starten på toppen av fjället börjar gå 08.30, nummerlappen fungerar som biljett för kostnadsfri transport. I anslutning till starten på toppen finns det möjlighet för de som önskar att lämna överdragskläderna i en påse som transporteras till målet på Hellnerstadion, påsar delas ut tillsammans med nummerlapparna och ska märkas med startnummer. Tävlingsloppen K22 och K14 startar båda 10.00 och Laponia Fysiocenter finns på plats på både stadion och på toppen för att köra uppvärmning med deltagarna.

– Det är jättekul att så många som 57 personer föranmält sig för start i Laponialoppet som är en friskvårdssatsning för bredden. Det är första gången vi testar att köra detta lopp och att döma av intresset är det här efterfrågat, säger Robert Johansson.

Här är hela startlistan för DXR och Laponialoppet>>

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share