Laponialoppet – en idrottsfest för hela familjen!

SportEvent Gällivare Lapland lanserar i samarbete med Laponia Fysiocenter sommarens skönaste motionslopp med start på toppen av Dundret och mål på Hellnerstadion – 27 augusti är det premiär för Laponialoppet, ett motionsarrangemang för hela familjen!

-Vi vill skapa ett sommararrangemang som är breddinriktat och passar hela familjen, förebilden är Dundret Runt som utvecklats till en mycket populär folkfest, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för Sport Event Gällivare Lapland.

Laponialoppet startar vid toppen av Dundret, alldeles intill Dundret Express Bergstation, som deltagarna åker upp med. Banan är 14 kilometer lång och går via Åke på toppen och Dalstugan till målet på Hellnerstadion. Det är en lätt bana, utan branta uppförsbackar, som passar både gammal och ung. Loppet genomförs utan tidtagning och vid kontrollen i Dalstugan bjuder Laponia Fysiocenter på fika.

-Vi ser verkligen fram emot att vara med som partner i Laponialoppet, det är ett lopp som ligger precis rätt i tiden med den motionstrend som råder och där vanliga vardagsmotionärer kan vara med utan tävlingshets. Vi hoppas att många ska upptäcka det här loppet och den fantastiska miljö som Dundret erbjuder även under sommaren säger Curt Edlund, vd för Laponia Fysiocenter.

Detaljerad information om loppet och hur man anmäler sig finns här>>

Bankarta_3D_Laponialoppet_K14

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share