Mäktigt Maja!

Hon kom direkt från nordiska mästerskapen i terränglöpning i Norge, landade i Gällivare halv elva på kvällen, bytte löparskor mot pjäxor och krossade konkurrenterna i Gällivarepremiärens distanslopp över 10 km klassikt!

Maja Majbäck, Jukkasjärvi, visade strålande form i säsongspremiären när hon körde hem juniorklassen med 56 sekunders marginal till förhandsfavoriten Matilda Jönsson, Gellivare Skidallians.

-Jag är jättenöjd och faktiskt lite överraskad samtidigt, det är ju lite svårt att riktigt veta var man står innan man kommer igång med tävlandet för säsongen, säger Maja, som var strålande glad efter segern.

Dagens uppvisning stärker Maja i hennes målsättning att bli uttagen till Junior VM senare i vinter. e29q9331

-Nu har jag fått ett bra kvitto på att träningen inför säsongen fungerat bra och det är alltid skönt. Jag fokuserade på att hålla ihop tekniken idag och det gick bra genom hela loppet, säger Maja.

Matilda Jönsson, också hon en het JVM-aspirant som gjorde sitt livs sprintlopp under lördagens tävlingar, hade problem med fästet i den tuffa terrängen på Hellnerstadion. Hon var 17 sekunder efter Maja redan efter det första av tre varv på den 3,75 km långa banan och redan där var loppet kört.

Resultat Gällivarepremiären 10 km D17-20>>

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share