Marcus Hellner springer DXR

k2_k6OS- och VM-guldmedaljören Marcus Hellner är klar för start i DXR-Dundret Extreme Running- ett av Sveriges tuffaste terränglopp!
Jättekul! Det är säkert många som vill mäta krafterna mot en världsstjärna som Marcus, säger Tommy Niva, vd för SportEvent Gällivare Lapland.

Helgen 31 augusti-1 september är sommarens höjdpunkt för alla träningsintresserade i Gällivare, då går löptävlingen DXR-Dundret Extreme Running och cykeltävlingen Bergakungadagen. Skidstjärnan Marcus Hellner ställer upp i det tuffaste loppet, DXR K22. Ett terränglopp över 22 kilometer runt Dundrets toppar med en total stigning på 700 höjdmeter!
-Det här är det ultimata kraftprovet, tuff terränglöpning i varierande terräng säger Tommy Niva. Och deltagarna får lön för mödan i form av vidunderlig utsikt, en elftedel av Sveriges yta finns att beskåda från Dundrets toppar – om det finns krafter över för att njuta av utsikten.
-För de som tycker att det här är en alltför tuff utmaning finns kortare lopp på världscupspåren på Hellnerstadion. DXR är ett arrangemang som vänder sig till allt från vardagsmotionärer till yppersta världselit, säger Tommy Niva.

image003

Hård kamp mellan Marcus Hellner och Daniel Dyrander under Dundret Hill Climb 2011. Till slut vann Daniel, vilket han för övrigt gjort varje år sedan loppet startade 2002. Dags för revansch?

För de som föredrar landsvägscykel framför löpning är Bergakungadagen en rejäl utmaning. Först ett bergstempo över 30 kilometer, följt av Dundret Hill Climb – 5,3 kilometer uppför Dundrets branta backar med en stigning på 370 höjdmeter!
-Det här är Sveriges tuffaste backe och som regel en chock för cyklister söderifrån. Dundret Hill Climb skulle utan tvekan platsa på en bergsetapp i Tour de France där den skulle vara en stigning av kategori 2. Bergakungadagen är ett hårt och unikt cykellopp i Sverige, säger Robert Johansson, CK Laponia.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share