Ny sprintbana i Gällivarepremiären

Knappt är skidsäsongen över så börjar planeringen för en ny.

Idag besökte TV-producenten Johan Bernhagen och hans kollegor från New Century Productions Hellnerstadion för site inspection och produktionsplanering inför Gällivarepremiären 17-20 november.

Tävlingarna som blir officiell svensk säsongsöppning med direktsändning i SVT bjuder på en ny 1500 meter lång bana för den klassiska sprinten.

-Det är en fin och tuff klassisk bana med några rejäla backar som man knappast vinner på genom att staka runt på blanka skidor, ska bli mycket intressant att börja tävla på den banan, säger banchefen Kjell Nordmark.

Och han får medhåll av TV-producenten Johan Bernhagen som tidigare producerat fem världscuppremiärer på Hellnerstadion och varit med och utarbetat bansträckningen:

-Jag ser verkligen fram emot att återvända till Gällivare och få producera premiären. Den nya sprintbanan är riktigt rolig, dynamisk och utmanande. Jag tror både åkare och publik kommer att uppskatta banan som bjuder in till rafflande dueller i några branta knixar, säger han.

Gällivarepremiären, som omfattar två distanstävlingar och ett sprintlopp, fungerar som uttagning av det svenska laget till världscuppremiären i finska Ruka. Förutom att hela den svenska eliten finns på plats väntas även ett flertal andra nationer till tävlingen för en sista test av formen inför världscupstarten.

För att säkra bra förhållanden till premiären och möta efterfrågan från träningsgrupper som vill träna på tidig snö så har arrangörerna producerat stora mängder konstsnö som nu täcks med spån för att klara sommar och sol.

-Vi har förfrågningar från flera mycket duktiga världscuplag om träning i Gällivare med start i månadsskiftet oktober/november och vi hoppas på ett startfält av yppersta världsklass i premiären, säger Kjell Nordmark.

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share