Nytt tv-avtal klart för Gällivarepremiären

SportEvent Gällivare Lapland har tecknat ett avtal med Sveriges Television som säkrar tv-sändningar från Gällivarepremiären fram till 2025!

-Fantastiskt roligt. Tv-avtalet är grunden för att kunna skapa bra ekonomi kring premiären och med ett avtal som sträcker sig så långt fram som till 2025 kan vi planera långsiktigt vilket känns riktigt bra, säger Leif Johansson, styrelseordförande för SportEvent Gällivare Lapland AB.

Gällivare står som värd för den nationella längdpremiären 2021, 2023 och 2025 och avtalet omfattar direktsändningar av samtliga seniortävlingar under den tre dagar långa säsongspremiären.

-I samband med premiären 2019 lyckades vi få SVT att på försök även sända fredagens tävlingar. Utfallet blev mycket bra och att vi nu har kommit överens med SVT om att permanenta detta upplägg ger oss otroligt fina möjligheter för ökad exponering av Gällivares fantastiska skidmiljö och de sponsorer som vi arbetar tillsammans med. Det är riktigt bra för hela samhället, säger Leif Johansson.

Gällivarepremiären lockar, förutom hela den svenska eliten, alltid en rad internationella storstjärnor som väljer att finslipa formen i Gällivare inför världscuppremiären. 2019 hade Gällivarepremiären sammanlagt 2,1 miljoner tittare under de tre tävlingsdagarna!

-Att förstärka Vinterstudion i hela sex år med säsongspremiären i längdskidor känns väldigt bra. Vår publik har alltid haft ett stort intresse för säsongens första riktiga test på hemmaplan och nu bygger vi vidare på detta hela vägen till 2025, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share