Skigo Challenge – sommarens kraftprov

skigo_challenge_dxr_dhc

Skigo blir ny titelsponsor för Dundret Hill Climb, DHC, och Dundret Extreme Running, DXR, i Gällivare 28-29 augusti.

-Vi är givetvis jätteglada över det här samarbetsavtalet. Skigo, med Christer Majbäck i spetsen, är något av en drömpartner för oss som arrangörer. Han har ju en mycket gedigen tävlingsbakgrund och kan bidra med värdefull erfarenhet för att fortsätta utveckla tävlingarna, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Skigo Challenge, som blir samlingsnamnet för de två tävlingarna, är en verkligt tuff utmaning även för den yppersta eliten.

Dundret Hill Climb är Sveriges tuffaste rullskidlopp. Start i centrala Gällivare och mål på toppen av Dundret. Det milslånga skateloppet avslutas med en fem kilometer lång mördarbacke med nästa 500 höjdmeters stigning!

Som en del i samarbetsavtalet kommer deltagarna i det seedade fältet att få tävla på Skigos kolfiberskidor. Skigo vann nyligen det oberoende testföretaget Wiseguides och Aftonbladets rullskidtest och kommer även att vara officiell leverantör av rullskidor till världscuptävlingarna i Lettland i sommar.

Dagen efter Dundret Hill Climb väntar Dundret Extreme Running. Ett 22 km långt terränglopp upp och runt Dundrets alla toppar. Med utsikt över Sarek och Kebnekaise – för de som har krafter kvar för att njuta av utsikten efter sammanlagt 700 höjdmeters stigning, vill säga!

Inte särskilt överraskande att det är namn som Charlotte Kalla, Marcus Hellner och långloppsspecialisten Nina Lintzén som finns högst upp i resultatlistorna från tidigare års tävlingar.

-Vi ser Dundret Hill Climb och Dundret Extreme Running som spännande och intressanta tävlingsarrangemang som vi gärna är med och utvecklar. Ett häftigt kraftprov med potential för att bli någonting riktigt stort, säger Christer Majbäck, vd för Skigo.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share