Studentfirande på skidor!

Student_2015_Skidgymnasiet_1911 LG_med-sin-sista_klass_1991

Den blomstertid nu kommer…

Visst, men eleverna på Skidgymnasiet i Gällivare-Malmberget firade studenten med ett skidpass på snö!

Det fick också sätta punkt för Lars-Gunnar Petterssons tid som tränare på skidgymnasiet. Efter mer än 30 år på skidgymnasiet går nu den legendariske skidtränaren i pension.

-Strålande sol, skarföre på Dundret och några av landets mest lovande åkare ute på skidor i studentmössor, en häftigare avslutning kan det inte bli, säger Lars-Gunnar.

Det är med blandade känslor som Lars-Gunnar nu tar pension. Han har under sin tid vid skidgymnasiet varit med och fostrat världsstjärnor som Charlotte Kalla, Marcus Hellner och Christer Majbäck. I avgångsklassen som idag tog studenten finns framtidsnamn som juniorlandslagsåkaren Lisa Winsa.

-Det är en ynnest att få jobba med så väl motiverade personer som eleverna på skidgymnasiet och med de träningsmöjligheter för längdåkning som Gällivare erbjuder. Vi har varit på snö sedan första november och kan ännu idag åka skidor på toppen av Dundret, det är helt fantastiskt, säger Lars Gunnar.

Ny chefstränare på skidgymnasiet blir Anders Strid. Han har ett förflutet som tränare på skidgymnasiet i Gällivare-Malmberget under en period och arbetar idag som tränare vid Skiduniversitet i Östersund.

Vill du se rörliga bilder från Skidgymnasiets studentfirande följ länken här:

https://vimeo.com/130522239  Lösenord: Student

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share