Stjärnspäckad Gällivarepremiär

4K9A2101_webb (1)

Marcus Hellner åker Gällivarepremiären.

[space height=”10″]

Det blir ett stjärnspäckat startfält i Gällivarepremiären 21-22 november. Idag lämnade Marcus Hellner klartecken för start och han får tuffast tänkbara motstånd i säsongens första lopp, stora delar av världseliten gör nämligen sin tävlingspremiär i Gällivare.

Eller vad sägs om dubble VM-medaljören Alex Harvey, Tour de Ski-trean Jevgenij Belov, sprintspecialisten Sergej Ustiugov och den flerfaldiga OS- och VM-medaljören Lukas Bauer!

-Kul att kunna öppna säsongen hemma på de riktigt tuffa världscupbanorna och med riktigt bra motstånd, säger Marcus.

[space height=”20″]

Alex Harvey, Canada

Alex Harvey, Canada laddar upp i Gällivare.

[space height=”10″]

Flera landslag finns redan på plats i Gällivare för finslipning av världscupformen. Sedan några dagar tillbaka finns 15 kilometer spår för både skejt och klassisk åkning på golfbanan. Den senaste veckans snöfall i kombination med några dygn med lite kyligare väder har gjort att mycket konstsnö kunnat produceras och under veckoslutet kommer de första tävlingsspåren på Hellnerstadion att kunna öppnas.

”Röda armén” med Jevgenij Belov, Sergej Ustiugov och Stanislav Volzhensev i spetsen intog Gällivares skidspår redan i måndags och tätt efter anslöt Polen, Tjeckien och Kanada. Under helgen anländer USA och Sydkorea med sina världscupåkare och de goda spårförhållandena har gjort att Marcus Hellner kunnat stanna kvar och träna på hemmaplan när övriga landslaget tränar i Idre.

4K9A2092_webb

Tummen upp för fina skidförhållanden i Gällivare.

-Fantastiskt skönt att kunna vara kvar här och kunna träna i lugn och ro, utan spårtider och  trängsel i spåren, dessutom nära familjen, säger Marcus, som ser fram emot säsongspremiären:

-Abslout, det kommer att bli riktig bra drag med det här startfältet, säger Marcus.

Tävlingsledaren Andres Strid är mycket nöjd med startfältet till årets upplaga av Gällivarepremiären:

-Med ett femtiotal världscupåkare, varav flera VM-medaljörer från Falun på startlinjen, så kan man inte vara annat än jättenöjd och glad.

Att Marcus dessutom bestämt sig för att köra här istället för Bruksvallarna är ju jättekul för hemmapubliken, det kommer att bli jättespännande tävlingar, säger Anders Strid.

Foto: Michael Renström/imega promotion

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share