Världsstjärnor väljer Gällivare

ski_camp_teams

[space height=”20″]

Lukas Bauer, Alex Harvey, Jessica Diggins – det blir stjärntätt i spåren på Hellnerstadion när skidsäsongen drar igång igen i början av november.

Canada-Cross-Country-TeamSex landslag med USA, Kanada och Tjeckien i spetsen väljer Gällivare för att finslipa formen inför starten av världscupsäsongen. Lagen kommer att tillbringa stora delar av november månad för träningsläger på Dundret och köra Gällivarepremiären 21-22 november.

-Det är upplagt för en riktigt högklassig premiärtävling. Redan nu har vi klart med minst fyra VM-medaljörer och ett 50-tal världscupåkare i startfältet, det känns fantastiskt roligt, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Ski Camp Gällivare har planerad säsongspremiär 1 november och redan den första veckan börjar världscuplagen att samlas i Gällivare för träningsläger. Först ut är Tjeckien och Kanada, som upprepar sina upplägg från förra säsongen.

-Våra framgångar på VM i Falun är ett bevis på att träningen i Gällivare fungerade mycket bra och vi ser verkligen fram emot att komma tillbaka igen, säger Lukas Sacher, förbundskapten för Tjeckien.

USA, som medaljskrällde rejält under VM, följer Kanada i spåret och kommer med fullt lag till Gällivare. Dessutom har Polen och Slovakien också bokat in sig för träningsläger.

6931_foto-Gällivare är perfekt för vår världscupuppladdning. Jättebra preparerade spår och variationsrik terräng som erbjuder fin distans- och intervallträning, säger Justin Wadsworth, förbundskapten för Kanada.

Gällivarepremiären, som blir avslutningen på landslagens lägerperiod på Dundret, kommer att kopiera upplägget för världscuppremiären i finska Ruka sista helgen i november och vara öppen för både juniorer och seniorer.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share