Äntligen Onsdagslopp igen!

Motionar_&_elit2.jpegNu är det hög tid att plocka fram löparskorna igen – 1 juni är det premiär för sommarens Onsdagslopp!

13 onsdagar fram till 24 augusti körs det populära motionsloppet med start på Vassaratorget, som vanligt finns två distanser att välja på – 2,5 km och 6,5 km.

-Ett enkelt och bra sätt att hålla formen under sommaren som passar både elitlöpare och ”vardagsmotionärer” , var och en deltar helt efter sina egna förutsättningar, säger Robert Johansson, Gällivare Endurance, en av sex föreningar som står för sommarens arrangemang.

Att Onsdagsloppet är ett mycket uppskattat arrangemang råder det inga tvivel om, förra sommaren noterades totalt 1046 starter!  Precis som tidigare år lottas tre presentkort ut bland deltagarna varje onsdag och den som deltar i flest lopp under sommaren belönas med nya träningsskor från Intersport. Det priset delas ut i samband med Dundret Extreme Runnig 27 augusti, ett arrangemang som presenterar flera spännande nyheter i år.

-Vi kommer att införa en ny distans, K14, som startar på toppen av Dundret, ett bra alternativ för de som tycker att K22 är en alltför tuff utmaning. Dessutom introducerar vi ett rent motionslopp utan tidtagning där deltagarna åker Dundret Express till topp och sedan i egen takt tar sig längs en 14 km lång bana till Hellnerstadion. Längs banan finns en kontroll där det bjuds på fika, det är något av en sommarvariant av Dundret Runt. De här nyheterna, med lopp som passar allt från yppersta elit till vanliga motionärer, hoppas vi ska få ännu fler att upptäcka detta fina arrangemang, säger Robert Johansson, som är tävlingsledare under DXR.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share