Gällivare har skidspår!

Skidpremiär 4

Nu har de första längdspåren för säsongen öppnats i Gällivare. Idag gick skidgymnasiet på snö på ett sex kilometer långt spår på golfbanan i Malmberget. Samtidigt öppnas också Harrträskvägen som ligger i  nära anslutning till världscupspåren på Hellnerstadion för åkning.

-Äntligen! Det har varit en höst där vi verkligen har haft vädrets makter emot oss men nu är igång och det känns jättehärligt, säger Lars-Gunnar Pettersson, tränare på skidgymnasiet.

Den gångna helgens snöfall har gjort det möjligt att preparera de första spåren med natursnö efter veckor av mildväder och regn.

Golfbanespåret prepareras för både klassisk åkning och skate och sköts om av skidgymnasiet. Enligt planerna kommer spåret att förlängas successivt för att i slutet av veckan vara omkring en mil långt.  Harrträskspåret, som också är ett rent natursnöspår, prepareras inledningsvis bara för skate och ger sju kilometers åkning.

-Både golfbanan och Harrträsk är bra mängdträningsspår, detta i kombination med den tuffare terrängen på Hellnerstadion ger bra variationsmöjligheter.

På Hellnerstadion fortsätter arbetet med att producera konstsnö på världscupspåren. Under helgen har frivilliga från skidklubbarna skottat in natursnö på spårbädden för att underlätta färdigställandet av spår. Sprintbanan är det första spåret som kommer att prepareras, men även här byggs spåren ut fortlöpande.

-Väderprognosen lovar rejäl vinterkyla under veckan så det är bra förhållanden för att tillverka snö, sedan hoppas vi ju alltid på lite hjälp från ovan, säger Lars-Gunnar Pettersson.

Spårläget uppdateras kontinuerligt på www.sporteventgellivare.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share